Trénerek

Kodácsy-Simon Eszter
Tréner

Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen Valláspedagógia Tanszékének a vezetője vagyok, itt tanítok valláspedagógiai tárgyakat. Emellett hat hittankönyvnek és számos hitoktatási segédanyagnak vagyok a társszerzője, két évtizede tanítok hittant iskolában óraadóként és a gyülekezetünkben a vasárnapi gyermek-istentiszteletek keretében.
Amikor ezzel a szakmai háttérrel 2018-ban először találkoztam személyesen a bibliai történetek mondásának Godly Play-szerinti megközelítésével, az egyből magával ragadott. Nagyon szeretem a Godly Play megközelítésében azt, hogy a bibliai történetek állnak a fókuszban, hogy a didaktikai egyszerűség segíti a belehelyezkedést és az elmélyülést, hogy teret ad a résztvevők saját élményeinek és szemlélődésének, és hogy az Istennel való személyes kapcsolat megélését támogatja.
2023-ban lettem Godly Play-tréner, azóta minden képzésen rácsodálkozom arra, hogyan fedezik fel a résztvevők a saját „történetmondó hangjukat”, a gyerekek spiritualitását, és a Biblia történeteinek új színeit.

Alex Mackenzie
Tréner

Skóciában, Edinburgh-ban élek a férjemmel, Alannal. Két felnőtt gyermekünk van és egy kiskutyánk.
A gyülekezetemben, az Edinburgh Northwest Kirk-ben, van egy Godly Play szobánk, ahol gyermek- és ifjúsági alkalmakat tartok a Godly Play szemléletével.
A Godly Play-t idősotthonokba is viszem, ahol főként súlyos demenciával élő emberekkel foglalkozom.
2008-ban lettem történetmondó, 2010-ben pedig Godly Play tréner. A Godly Play történetmondása és szemlélődő megközelítése folyamatosan táplálja a lelkemet és megújítja a szellememet. Egészen „Godly Play-függő” lettem.