Mit jelent a Godly Play-en keresztüli tanulás?A Godly Play keretet biztosít a bibliai történetek értelmezéséhez, amelynek egyik fontos eleme az, hogy a vallásos nyelv használatára ösztönöz. A keresztény nyelv elsajátítása fontos ahhoz, hogy a gyerekek, fiatalok és felnőttek felfedezhessék egzisztenciális korlátaikat és közösségben fogalmazhassák meg a tapasztalataikat.

A nyelvhasználat művészetét a modellezés és az elmélyülés révén sajátítjuk el; a szavak csak egy részét képezik a folyamatnak. Mivel mind a kimondott, mind a rejtett tartalom elősegíti a teljes nyelvelsajátítást, a Godly Play gyakorlatának környezete és kultúrája alapvető jelentőségű. Ezért ez a módszer sokkal több, mint a bibliai történetek elmesélésének ügyes technikája. A háttérben ott húzódik annak a kérdése, hogy hogyan tekintünk a Biblia történeteire, és a gyerekek Istennel való kapcsolatára, spiritualitására.

A Godly Play-en keresztüli tanulásról részletesebben a Magyar Református Nevelés 2023/1 számában megjelent tanulmányban lehet olvasni: https://refpedi.hu/mrn/hinni-tanits-uram-visszateintes-a-hittanoktatas-evere/